Mentorat, definiția

Obiectiv de învățare

Pentru a înțelege ce face un mentor


Ce este un „Mentor”

Un mentor nu este profesor, formator sau îndrumător. Un mentor nu se angajează într-o relație tipică profesor- cursant. Deci, ce este „mentorat”?

Un mentor poate fi cel mai bine descris ca un „consilier de încredere” - cineva care oferă ajutor și îndrumare practică pentru mentorul lor. Nu sunt profesori sau formatori în măsura în care nu se angajează în procesele formale de predare sau de formare cu persoana fizică. Mai degrabă, acestea oferă ajutor practic pentru a rezolva problemele cu care se confruntă persoana care le-a confruntat.

Un mentor nu oferă sfaturi, dar ar trebui să colaboreze cu mentorul pentru a-i ajuta să-i împuternicească să își găsească propriul drum prin problemele lor. Acestea ar trebui să fie capabile să furnizeze resurse și informații bazate pe propriile cunoștințe, situații și rețele și să acționeze ca un consiliu de sunet, punând la îndoială sau provocând atunci când este cazul.

Este o relație bazată pe încredere, cu o parte, mentorul, care își transmite experiența cu privire la modul de abordare a anumitor aspecte ale, în acest caz, care trăiesc într-o țară străină, celeilalte părți (mentorul).