Mentorat, definiția - Exercițiul 1

Exercițiul 1: Ținând cont de definiția unui mentor dată mai sus, este foarte probabil ca multe persoane să fi acționat ca un „mentor” neoficial pentru prieteni apropiați sau familie, fără a considera vreodată că asta făceau de fapt ascultând probleme și dificultăți și discutând modalități de rezolvare a lor este ceva care se întâmplă în mod natural în prietenii și în cadrul familiilor.

Gândindu-vă la propriile experiențe în viață, reflectați asupra unei instanțe atunci când ai acționat într-un rol de îndrumător cu un prieten sau rudă. Ce ai făcut pentru a-i ajuta? A fost o experiență stresantă pentru tine? Credeți că ar fi mai ușor să ajutați pe cineva cu capacitate de mentorat care nu v-a fost prieten sau rudă? De ce?

Notă: Reflecțiile dvs. ar trebui să fie păstrate într-o agendă sau document word ca referință reflecție pe parcursul cursului , și pentru a le putea consulta la începutul activătățiii de mentor. Este recomandat să reflectați asupra rolului dvs. de îndrumător prin completarea notelor dvs. odată ce începeți să lucrați cu un cursant.