Migranții ca mentori

Dezavantaje

Vorbirea aceluiași limbaj cu cel care poate să devină dezavantaj poate deveni un dezavantaj dacă înseamnă că nu este încurajat persoana care își dezvoltă cunoștințele și abilitățile limbii din țara lor gazdă.

Provenind de la același mediu cultural ca persoana fizică poate deveni un dezavantaj dacă înseamnă că relația de mentorat devine prea strânsă și mentorul devine prea implicat în problemele și nevoile minorei. Este important să mențineți relația în orice moment profesionist și să solicitați sprijin dacă este nevoie.

Migranții vor fi adesea ocupați în propriile vieți, iar îndrumarea unui nou-sosit ar putea deveni destul de consumatoare de timp și să solicite timpul și resursele lor, dacă nu este convenită la început o limită clară a timpului disponibil între mentor și persoana fizică.

Este posibil ca un mentor migrant să nu fi dobândit cunoștințe suficiente despre țara sa gazdă pentru a putea susține pe deplin probleme particulare cu care se confruntă persoana care le-a confruntat și este important ca aceștia să poată solicita sprijin din partea organizației care le-a adaptat unui cursant, precum și să aibă acces. la resurse precum link-uri web, documente, etc, pe care le pot împărtăși cu persoana fizică.

Vă puteți gândi la alte dezavantaje?