Experiențe de comunicare

Activități dramatice

Activitate 1. Charades

O persoană folosește reciproc limbajul corpului în timp ce restul clasei încearcă să ghicească ce încearcă să comunice. Acest lucru consolidează conexiunea dintre limbajul corpului și limba vorbită, iar activitatea este utilă în special pentru a vedea abordarea unei persoane.

Configurare:

Înainte, numărați câte o carte pentru fiecare coleg dintr-un un pachet obișnuit de cărți de joc. Apoi, dintr-un al doilea pachet, faceți o grămadă de cărți exact aceleași cărți. Dacă aveți 10 colegi, de exemplu, ar trebui să aveți două mormane identice de 10 cărți - realizate din două punți diferite. Puneți-i pe semeni într-un semicerc cu spațiu la mijloc pentru defilare.

Au la îndemână:

Carduri flash (un cuvânt pe card)
Două pachete de cărți de joc (conform instrucțiunilor de mai sus)
Cronometrul

Subiecte interesante pentru carduri flash pot include:

Călătorii
Familie
Muncă
Fericireflashcards
Vise
Frică
Si altele


Desfășurarea activității

Din prima punte pregătită, înmânează la întâmplare câte o carte de joc fiecărei persoane. Ar trebui să ai aceleași cărți în propriul tău pachet pregătit. Amestecă-ți cărțile, ia prima carte din stivă și numește cartela. Persoana cu acest card este prima care acționează.

Înmânează persoanei o flashcard. Persoana ar trebui să înceapă cu un gest agreat pentru a indica substantivul, verbul sau adjectivul. De exemplu, „substantivul” ar putea imita „ține o minge”. „Verbul” ar putea fi reprezentat prin baterea încheieturii pe cealaltă. „Adjectivul” ar putea arăta spre propriul chip zâmbitor. Stabiliți aceste gesturi de la început.

Acordați-i persoanei unul sau două minute pentru a exprima cuvântul și folosiți cronometrul pentru a face acest lucru. Persoana nu poate scoate un singur sunet în timp ce imită. Restul grupului ar trebui să încerce să descopere cuvântul care a fost exprimat. Amintește-ți semenilor să folosească propoziții complete, precum „Este o mână?” Sau „Ești trist?”, În loc să strigi pur și simplu cuvinte.

Dacă cineva ghicește cuvântul înainte de expirarea timpului, conduce aplauzele și apoi alege o altă carte de pe puntea ta pentru a alege următoarea persoană care va acționa. Folosind cărțile de joc, vă asigurați că toată lumea are șansa de a rosti un cuvânt.

people holding creativity related signs