Domeniul de competență 5: Rezolvarea problemelor

5.1 Rezolvarea problemelor tehnice

---Nivel---

----Indicatorii----

--Puncte--

La nivel de bază și cu îndrumare, pot:

identifica probleme tehnice simple atunci când operați dispozitive și folosind medii digitale și identifica soluții simple pentru rezolvarea lor.

1

La nivel de bază și cu autonomie și îndrumări adecvate acolo unde este necesar, pot:

identifica probleme tehnice simple atunci când operați dispozitive și folosind medii digitale și identifica soluții simple pentru rezolvarea lor.

2

Pe cont propriu și rezolvând probleme simple, pot:

indica probleme tehnice bine definite și de rutină la operarea dispozitivelor și la utilizarea digitală medii și selecta bine definite și rutină soluții pentru acestea.

3

În mod independent, în funcție de propriile nevoi și rezolvând probleme bine definite și de non- rutină, pot:

diferențiați problemele tehnice atunci când funcționați dispozitive și folosind medii digitale și selecta soluții pentru acestea.

4

Pe lângă ghidarea altora, pot:

evalua problemele tehnice atunci când utiliza digital medii și dispozitive digitale de operare și aplica- le soluții diferite.

5

La nivel avansat, în funcție de nevoile mele și ale celorlalți și în contexte complexe, pot:

evaluează probleme tehnice atunci când operează dispozitive și folosind medii digitale și rezolvați-le cu cele mai potrivite soluții.

6

La nivel înalt specializat, pot:

crea soluții la probleme complexe cu limitate definiție care sunt legate de probleme tehnice la operarea dispozitivelor și la utilizarea digitală medii, integrează-mi cunoștințele contribuie la practica și cunoștințele profesionale și să îi îndrume pe ceilalți în rezolvarea problemelor tehnice.

7

La cele mai avansate și specializat nivel, pot:

crea soluții pentru a rezolva probleme complexe cu mulți factori de interacțiune care au legătură cu tehnica probleme la operarea dispozitivelor și la utilizarea digitală medii, propune idei și procese noi la domeniu.

8