Domeniul de competență 5: Rezolvarea problemelor

5.4 Identificarea lacunelor de competență digitală

---Nivel---

----Indicatorii----

--Puncte--

La nivel de bază și cu îndrumare, pot:

recunosc unde are nevoie de propria mea competență digitală pentru a fi îmbunătățit sau actualizat, identifica unde să căutați oportunități de auto-dezvoltări și de păstrare la curent cu evoluția digitală.

1

La nivel de bază și cu autonomie și îndrumări adecvate acolo unde este necesar, pot:

recunosc unde are nevoie de propria mea competență digitală pentru a fi îmbunătățit sau actualizat, identifica unde să căutați oportunități de auto-dezvoltări și de păstrare la curent cu evoluția digitală.

2

Pe cont propriu și rezolvând probleme simple, pot:

competența digitală trebuie îmbunătățită sau actualizată, indică în cazul în care să caute bine definite oportunități pentru dezvoltări de sine și pentru a fi la curent cu evoluția digitală.

3

În mod independent, în funcție de propriile nevoi și rezolvând probleme bine definite și de non- rutină, pot:

discutați unde trebuie să meargă competența mea digitală să fie îmbunătățit sau actualizat, indica modul de susținere a altora pentru a-și dezvolta competența digitală, indica unde să căutați oportunități dezvoltări de sine și pentru a fi la curent digitale evolutia.

4

Pe lângă ghidarea altora, pot:

demonstrez unde sunt propria mea competență digitală trebuie îmbunătățită sau actualizată, ilustrează diferite modalități de a-i sprijini pe ceilalți în dezvoltarea lor competență digitală, propune diferite oportunități găsit pentru auto-dezvoltare și pentru a fi la curent odată cu evoluția digitală.

5

La nivel avansat, în funcție de nevoile mele și ale celorlalți și în contexte complexe, pot:

decide care sunt cele mai potrivite modalități îmbunătățirea sau actualizarea propriei competențe digitale nevoile, evalua dezvoltarea digitală a altora competență , alegeți cea mai potrivită oportunități de auto-dezvoltare și pentru a fi la curent cu noile evoluții.

6

La nivel înalt specializat, pot:

Crea soluții la probleme complexe cu limitate definiție care sunt legate de îmbunătățirea digitală competență și pentru a găsi oportunități de auto-dezvoltare și de păstrare integrați la curent cu noile evoluții cunoștințele mele de a contribui la profesional practică și cunoștințe și să-i îndrume pe ceilalți identificarea lacunelor de competență digitală.

7

La cele mai avansate și specializat nivel, pot:

crea soluții pentru a rezolva probleme complexe cu mulți factori de interacțiune care au legătură cu îmbunătățirea competență digitală și pentru a găsi oportunități pentru auto-dezvoltare și pentru a fi la curent cu evoluția digitală, propune idei și procese noi la domeniu.

8