Tehnologii digitale pentru bunăstarea socială și incluziunea socială


1.3 Gestionarea datelor, informațiilor și conținutului digital

Pentru organizarea, stocarea și preluarea datelor, informațiilor și conținutului în medii digitale. Pentru organizarea și prelucrarea lor într-un mediu structurat.

Pentru a vă avansa abilitățile în acest domeniu de competență, vă vom propune câteva resurse de învățare în legătură cu sistemele de stocare în cloud.

Stocarea în cloud este un model de cloud computing în care datele sunt stocate pe serverele la distanță accesate de pe internet sau „cloud”. Acesta este întreținut, operat și administrat de un furnizor de servicii de stocare în cloud pe serverele de stocare care sunt construite pe baza tehnicilor de virtualizare. (forma de definitie Techopedia)

Potrivit ITPproPortal, cele mai bune sisteme de stocare în cloud pentru 2019 sunt:

Google Drive
pCloud
Microsoft OneDrive
Dropbox
MediaFire

Vă puteți întreba „De ce ar trebui să folosesc un sistem de stocare în cloud? Am nevoie de asta? ”Iată un articol care vă poate răspunde la întrebări: link here

Am selectat două dintre cele mai cunoscute sisteme de stocare în cloud, Google Drive și Dropbox și vă vom oferi câteva resurse utile despre modul de configurare a contului și utilizarea acestor sisteme pentru organizarea și partajarea fișierelor.

În linkul oferit mai jos, veți găsi un videoclip YouTube, precum și indicații scrise pas cu pas despre cum să creați un cont Google. (link here)

Dacă doriți să creați un cont Dropbox, citiți acest articol cu informații detaliate despre proces.